Altijd eerlijk advies
Beoordeeld met een 9.3/10
Gratis verzending vanaf € 30
0
0
Review Logo9.3 @ Kiyoh

Verwarm je (thuis)kantoor en werkplek

Infrarood verwarming toepassen op de (thuis)werkplek

 

Of de werkplek nu thuis of in een groot kantoorgebouw staat, een comfortabel klimaat is cruciaal om productief te kunnen zijn. Echter is de regeling van de temperatuur vaak een uitdaging op de werkplek. Bij grotere ruimtes heeft iedereen zijn eigen wensen, terwijl bij een thuiswerkplek het vaak lastig is om de temperatuur te regelen, omdat de thermostaat in de woonkamer hangt. Elektrisch verwarmen is de ideale oplossing waarmee op maat kan worden verwarmt bij iedere werkplek. Door toepassing van infraroodverwarming kan met een beter klimaat het comfort worden verhoogd, terwijl de kosten voor verwarming omlaag kunnen. 

Voordelen elektrische infrarood verwarming op de (thuis)werkplek

  • Comfortabele warmte met weinig stofverplaatsing
  • Te gebruiken als hoofdverwarming voor de ruimte of als bijverwarming
  • Beschikbaar als vloerverwarming of infraroodpanelen aan de wand of plafond
  • Gemakkelijk (zelf) aan te sluiten
  • Geen buizen/water zoals bij de CV
  • Onderhoudsvrij
  • Accuraat te regelen per werkplek of per ruimte middels een thermostaat
  • Onafhankelijk te regelen van overige verwarmingssystemen 

          


Hoofdverwarming of bijverwarming

Infrarood verwarming kan op 2 manieren worden ingezet op de werkplek. Het is mogelijk om de gehele verwarming van een ruimte elektrisch uit te voeren, maar er kan ook worden gekozen om specifiek de werkplek extra te verwarmen. Bijverwarming wordt meestal gerealiseerd met infraroodpanelen, omdat deze goed in staat zijn om een specifieke plek te verwarmen. Klik op deze link om meer te lezen over het toepassen van infraroodpanelen als bijverwarming. Er zijn echter ook diverse oplossingen die heel lokaal werken, zoals een warme voeten mat, bureauverwarmer of een tapijtverwarming. Deze producten zijn via deze link te vinden. 

Voor het verwarmen van een kantoor aan huis wordt meestal gekozen voor hoofdverwarming, zodat de rest van het huis niet hoeft te worden verwarmt tijdens werktijd. Het is in dat geval van belang om het juiste benodigde vermogen voor de ruimte te berekenen. Dit is afhankelijk van o.a. het type woning, type ruimte en de isolatiewaarden. Verwarminghandel heeft hiervoor een calculator ontwikkeld die de juiste waarde per ruimte berekend voor zowel vloerverwarming als infraroodpanelen. Nieuwsgierig wat er voor uw ruimte benodigd is? Klik dan hier om direct naar onze calculator te gaan. 

Welke technieken zijn beschikbaar

In de basis kan de werkplek middels infraroodpanelen of door elektrische/infrarood vloerverwarming worden verwarmd. Hieronder geven we een korte toelichting op de mogelijkheden:

Infrarood panelen 
Een infraroodpaneel is een vlakke plaat die kan worden gemonteerd aan de wand of het plafond. In deze panelen wordt elektriciteit omgezet in infraroodstraling, waarmee de ruimte kan worden verwarmt. Doordat de panelen enkel elektriciteit nodig hebben om te functioneren, zijn ze snel en gemakkelijk te installeren. De panelen zijn beschikbaar in vele varianten, van glad tot korrelstructuur en van wit of zwart glas tot spiegels in de badkamer. In onze FAQ hebben wij uitgebreide informatie opgenomen over de werking en toepassing van infraroodpanelen, klik hiervoor op deze link. 

Direct kijken bij alle beschikbare infraroodpanelen? Klik dan hier.

Vloerverwarming 
Vloerverwarming is ideaal om toe te passen bij een thuiskantoor, doordat het de gehele ruimte snel en aangenaam kan verwarmen. Doordat deze verwarming op een lage temperatuur werkt is de temperatuur zeer gelijkmatig in de hele ruimte en natuurlijk behoren koude voeten tot het verleden. Voor zwevende vloeren (zoals laminaat of pvc) kan worden gekozen voor infrarood vloerverwarming. Dit is een folie systeem dat als opbouw wordt gerealiseerd en waarvoor dus niet hoeft te worden gefreesd in de vloer. Benieuwd naar de mogelijkheden hiervan? Klik dan op deze link voor een uitgebreide toelichting in onze FAQ of neem meteen een kijkje bij onze voordelige complete pakketten met infrarood vloerverwarming

Wanneer in het kantoor tegels, beton of plavuizen worden toegepast, is het elektrische kabel systeem de juiste keuze. Deze wordt verwerkt in de ondervloer of tegellijm en geeft zijn warmte af aan de omliggende materialen. Met onze Innovaheat oplossingen bieden we voor elke situatie de juiste kabel, of het nu gaat om een kabel die is voorgespannen op een mat of een losse kabel die vrij kan worden geplaatst. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die we bieden met onze Innovaheat producten? Klik dan hier voor een overzicht van alle producten. Of neem een kijkje bij onze FAQ over elektrische (kabel) vloerverwarming. 

Naar je account

Log in om je gegevens en bestellingen te bekijken.

Neem contact met ons op:

Bel ons:

Bereikbaar op werkdagen :
08.30 - 12.00 en 13.00 - 16.30 uur

033 303 4333

E-mail

Email ons

[email protected]

Social media

Volg ons op social media

9.3Review LogoWij scoren een 9.3 op Kiyoh

Alleen voor afhalen op afspraak:
Verwarminghandel

Neonweg 25
3812RG Amersfoort (NL)

Contactgegevens:
Bekijk op Google Maps

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »