Altijd eerlijk advies
Beoordeeld met een 9.3/10
Gratis verzending vanaf € 30
0
0
Review Logo9.3 @ Kiyoh

VH Infrarood Vloerverwarming Compleet - 130 Watt/m² - 100 cm breed - Pakket 10 m²

Productomschrijving
VH Infrarood Vloerverwarmingsfolie Compleet - 130 Watt/m² - 100 cm breed - Pakket van 10 m2 Infrarood vloerverwarming is de ideale oplossing voor het toepassen van vloerverwarming onder zwevende vloeren. Het is een flexibel en gemakkelijk toe te passen product voor elektrische vloerverwarming in combinatie met diverse vloeren. De VH Infrarood Fol...

VH Infrarood Vloerverwarmingsfolie Compleet - 130 Watt/m² - 100 cm breed - Pakket van 10 m2

Infrarood vloerverwarming is de ideale oplossing voor het toepassen van vloerverwarming onder zwevende vloeren. Het is een flexibel en gemakkelijk toe te passen product voor elektrische vloerverwarming in combinatie met diverse vloeren. De VH Infrarood Folie vloerverwarming is een flinterdun, robuust en droog systeem. Ideaal voor onder laminaat, parket, pvc of vinyl vloeren. Omdat de infrarood folie direct de bovenliggende vloer verwarmt is de opwarmtijd zeer kort en hierdoor reageert het systeem veel sneller dan bij traditionele warm water vloerverwarming. Tevens is de totale opbouwhoogte van dit systeem zeer gering, waardoor het goed kan worden toegepast bij renovatie.

Meer uitleg over de toepassing en het gebruik van de infrarood vloerverwarming kunt lezen in onze Kennisbank Ook wordt hier belangrijke informatie gegeven over de toepassing van infrarood verwarming in combinatie met diverse vloeren.

Het basispakket voor de VH Infrarood folie 130 watt/m² - 100 cm breed bestaat uit alle benodigdheden voor de installatie van 10 m² folie, waarbij de folie wordt geleverd als 1 rol van 10 meter bij 100 cm breed. De folie kan gemakkelijk op elke 25 cm op maat worden geknipt, zodat deze in iedere ruimte kan worden ingepast. Voor een groter oppervlak kunt u het pakket bovendien uitbreiden met extra lengtes folies en aansluitmaterialen, deze vindt u onderaan de pagina bij  “gerelateerde producten”.  

De VH infraroodfolie van 130 Watt per m2 is geschikt als hoofdverwarming in redelijk tot goed geïsoleerde woningen. Indien alleen comfort verwarming gewenst is (een warme vloer), dan is het mogelijk om 80 watt per m2 toe te passen. In (nieuwbouw)huizen met een (zeer) hoge isolatiewaarde is het zelfs mogelijk om 80 watt per m2 toe te passen als hoofdverwarming. Voor woningen met een iets lagere isolatiewaarde kan worden gekozen voor infraroodfolie van 160 watt per m2, zodat er altijd een oplossing beschikbaar is. Bekijk voor meer informatie over de juiste infraroodfolie voor uw ruimte en het benodigde vermogen bij de rekenhulp voor infrarood vloerverwarming.

Dit basis pakket is tevens beschikbaar in de volgende varianten:

Folie 50 cm breed:

Folie 100 cm breed:

Belangrijkste kenmerken van de VH Infrarood Vloerverwarmingsfolie Compleet

 • Toepasbaar onder zwevende vloeren (laminaat, parket, vinyl, pvc) *
 • Compleet doe-het-zelf pakket voor 10 m2
 • Inclusief drukverdeel- & krimptang
 • Per 25 cm op maat te maken
 • Uit te breiden met extra folie en aansluitsets voor grotere oppervlaktes
 • Geleverd inclusief thermostaat naar keuze

* Lees hier meer over de toepassing onder diverse type vloeren. 

Vloerverwarming laten installeren?

De VH infrarood vloerverwarmingsfolie is zeer geschikt om zelf te installeren en wordt met een uitgebreide Nederlandstalige handleiding geleverd. Maar wanneer zelf installeren niet gaat, dan is het gelukkig ook mogelijk om uw vloerverwarming te laten installeren. Onze vaste partner kan dit inmiddels in een aanzienlijk deel van Nederland voorzien. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van het laten installeren van de vloerverwarming.

Leveringsomvang van het product

Met het basispakket voor infrarood vloerverwarming kan iedereen zelf aan de slag met de infrarood folie. De folie kan per 25 cm met een schaar op lengte worden geknipt om deze eenvoudig zelf op maat te maken. Hierdoor is het met dit uitbreidbare doe-het-zelf pakket altijd mogelijk om een passende installatie voor de ruimte te realiseren.

Het basispakket van de VH Infrarood vloerverwarming wordt geleverd als complete set met de volgende artikelen:

 • Infrarood folie 130 watt/m², 100 cm breed x 10 meter lang (20 m2)
 • Een thermostaat naar keuze, inclusief vloersensor.
 • Aansluitsets voor het realiseren van een totaal van 5 aansluitingen (dus voor 5 banen): 
  • 5 x 2 verzilverde koperen connectoren
  • 125 cm isolatietape (voor 5 x 6 stukken isolatie van 4 cm)
  • 2 x 10 meter dubbel geïsoleerde flexibele installatiedraad Blauw (1,5 mm²)
  • 2 x 10 meter dubbel geïsoleerde flexibele installatiedraad Bruin (1,5 mm²)
 • 1 x Drukverdeel- en krimptang
 • 1 rol PVC-tape
 • Duidelijke stap-voor-stap installatievoorschriften

Gebruik van het pakket & uitbreiding

Met de inhoud van het basispakket kunnen maximaal 5 folies gerealiseerd worden, zoals bijvoorbeeld 3 folies van 2,5 meter lengte en 2 folies van 1,25 meter. Daarmee kan dan een oppervlak van in totaal 10 m2 aan folie worden gelegd.

Wanneer het te leggen oppervlak groter of anders van afmeting is dan voorzien in het basispakket, dan kan het basispakket worden uitgebreid met de volgende opties:

 • Losse infraroodfolie 130 watt/m² van 50 cm breed of 100 cm breed, beschikbaar in 4 lengtes:
  •  5 meter  lengte 
  • 10 meter lengte 
  • 15 meter lengte 
  • 20 meter lengte 

Door het basispakket uit te breiden met extra folie en aansluitsets is ieder gewenst oppervlak aan infrarood folie te realiseren. Stem de keuze voor de folie breedte (50 of 100 cm) af op de afmetingen van de ruimte. Het heeft de voorkeur om de banen in de lengte van de ruimte te leggen, omdat er dan minder aansluitingen gemaakt hoeven te worden. Wanneer meerdere ruimtes verwarmd moeten worden, is het belangrijk om additionele thermostaten te bestellen, zodat iedere ruimte apart geregeld kan worden.

* Tip: Bestel bij voorkeur enkele aansluitsets extra, zodat er voldoende materiaal is om de installatie af te maken. 

Vloeropbouw bij infrarood vloerverwarming

Om het basispakket te kunnen installeren is het van belang om de totale vloeropbouw op de juiste manier uit te voeren. De folie dient hiervoor geplaatst te worden op een daarvoor geschikte ondervloer en wordt afgedekt met een beschermfolie alvorens de vloer geplaatst wordt. Meer uitleg over de gehele vloeropbouw en de beschikbare producten is hier te vinden in de Kennisbank. De door ons geadviseerde XPE6 of XPS ondervloer en de beschermfolie voor de infraroodfolie zijn hieronder te vinden als gerelateerde producten.

Thermostaat keuze

Het complete pakket wordt standaard geleverd inclusief een thermostaat naar keuze. In het keuzemenu bovenaan deze pagina kan een keuze worden gemaakt uit onze populairste thermostaten (zie hieronder) Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om een andere thermostaat uit ons assortiment te kiezen. Alle thermostaten die geschikt zijn om te combineren met infrarood vloerverwarming zijn via deze link te vinden. 

"Chronos" of "Chronos WiFi"

Inbouw thermostaat met programmamogelijkheid (4 schakelmomenten per dag). Functioneel design met 5 bedieningsknoppen. Naar keuze leverbaar in een versie met of zonder Wifi voor bediening via een App.
"Calypso" of "Calypso WiFi"Elegante inbouw thermostaat met touchknoppen, goede zichtbaarheid op het scherm. Uitgevoerd met zelflerende functie. Naar keuze leverbaar in een versie met of zonder Wifi voor bediening via een App. Ook verkrijgbaar in zwart
"Olympus" of "Olympus XL"Deze inbouw thermostaat is voorzien van een luxe kleurenscherm in standaard of zelfs XL afmeting voor meer bedieningsgemak. Deze thermostaat heeft een wifi verbinding voor bediening via een App. Ook verkrijgbaar in zwart
"Echo" of "Echo WiFi"Draadloze RF thermostaat met opbouw ontvanger. De thermostaat stuurt 1 of meer ontvangers aan, dit biedt de mogelijkheid om vermogen te verdelen of vloerverwarming te combineren met infrarood panelen. Naar keuze leverbaar in een versie met of zonder Wifi voor bediening via een App. Echo Wifi is ook beschikbaar in zwart.
"Echo Zigbee"VH Control "Echo" draadloze RF thermostaat met Zigbee functie. Ideaal voor toepassingen waarbij er meerdere thermostaten in een woning of ruimte worden gebruikt. Alle thermostaten worden via 1 Zigbee gateway verbonden met het internet. Ook verkrijgbaar in zwart
Zelf een thermostaat kiezenBij deze optie wordt het pakket zonder thermostaat geleverd. Kies zelf een thermostaat uit ons uitgebreide assortiment, zoals bijvoorbeeld een zwarte thermostaat.

 

Uitgebreide informatie per thermostaat is te bekijken via bovenstaande links. Door te kiezen voor "Zelf een thermostaat kiezen" is het mogelijk om het basispakket te combineren met een andere thermostaat. Alle thermostaten die geschikt zijn voor infrarode vloerverwarming zijn via deze link te vinden.

Overzicht kenmerken VH Infrarood Vloerverwarming Compleet

TypeVH Infrarood Vloerverwarming Compleet
Afmeting10 m2
Vermogen130 Watt / m2
Foliebreedte100 cm
Maximale werktemperatuur52 °C
Dikte van de folie0.338 mm
Aansluiting230 V

 

Certificering & garantie

 • Certificaten:  ISO 9001, ISO 14001, CE, GOST, FTA
 • 10 jaar garantie

Productspecificaties

Artikelnummer
DIY-VHIRF130-R100A-5A
EAN
8719874758475
Type
Infrarood vloerverwarming
Vermogen per m2
130 Watt
Oppervlakte
10 m²
Totaal vermogen
1300 Watt
Matbreedte
100 cm
Geschikt voor vaste vloeren
Nee
Geschikt voor zwevende vloeren
Ja
Geschikt voor tapijt
Nee

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

VH Infrarood Vloerverwarming Compleet - 130 Watt/m² - 100 cm breed - Pakket 10 m²
VHInfrarood Vloerverwarming Compleet - 130 Watt/m² - 100 cm breed - Pakket 10 m²

Leg gemakkelijk zelf vloerverwarming aan onder zwevende vloeren met dit Doe-Het-Zelf pakket van 10 m² met 130 Watt/m² folie van 100 cm breed. Comfortabel, energiezuinig en duurzaam verwarmen. Geschikt voor toepassing onder o.a. laminaat, lamelparket en PV

Op voorraad

Deliverytime

€284,95 Incl. BTW
   Toevoegen
   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking