Altijd eerlijk advies
Beoordeeld met een 9.3/10
Gratis verzending vanaf € 30
0
0
Review Logo9.3 @ Kiyoh

Hoeveel vermogen is benodigd bij de keuze voor infrarood panelen

Het benodigd vermogen bij het verwarmen met infrarood verwarmingspanelen is verschillend van het vermogen dat u nodig hebt bij infrarood vloerverwarming of middels radiatoren. Om zo accuraat mogelijk te kunnen berekenen welk vermogen u nodig heeft hebben we een calculator opgesteld. Vul hier de gevraagde kenmerken van de woning en de ruimte in, de calculator geeft dan aan wat het benodigd vermogen voor uw ruimte is. 

Met de informatie hieronder kunt u zelf per ruimte berekenen wat het benodigde vermogen is. U kunt hiervoor ook gebruik maken van onze online calculator. Deze rekent het vermogen voor u uit per ruimte, met de mogelijkheid om de resultaten per e-mail toegezonden te krijgen. 

 

online calculator vermogen infrarood

 

Ga naar de online calculator

 

 

Infrarood als bijverwarming

Het is mogelijk om infrarood panelen toe te passen voor lokaal bijverwarmen, met het oog op het verhogen van het comfort. U kunt bijvoorbeeld een paneel installeren direct boven een bureau of zithoek waar het nu soms te koud is. Kies in dat geval voor een paneel dat qua afmetingen goed in de ruimte past. De infrarood stralen verhogen in dat geval lokaal het comfort en u voelt een aangename warmte als het paneel aanstaat. Bij het toepassen van infrarood panelen als bijverwarming dient er met diverse zaken rekening te worden gehouden. Lees daarover hier meer. 

 

Infrarood als hoofdverwarming

Wilt u infrarood verwarming toepassen als hoofdverwarming, dan heeft u een bepaald minimum vermogen nodig. Dit vermogen wordt uitgedrukt in een benodigd wattage per m³ om de ruimte te kunnen verwarmen en voor de berekening hiervan zijn drie factoren van belang:

  1. Het type woning
  2. De staat van de isolatie
  3. De ruimte die u wilt gaan verwarmen

 

1. Het type woning

Voor type woningen maken we een onderscheid naar:

  • Appartement of Rijtjeshuis
  • Hoek, Vrijstaand of 2-onder-1-kap woning

 

2. De staat van de isolatie

Naast het type woning is het van belang wat de staat van isolatie van uw woning is. Hoe beter de isolatie, hoe minder vermogen u nodig hebt om de woning te kunnen verwarmen met infrarood. Voor de mate van isolatie hebben we vier categorieën gedefinieerd:

Isolatie graadDefinitie/omschrijving
  
LaagVoornamelijk oudere woningen niet voorzien van een spouw of met enkel glas.
  
Standaard Woningen voorzien van spouwmuren en dubbel glas.
  
MediumNieuwbouwwoningen gebouwd na 2000 of woningen die achteraf zijn geïsoleerd. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas of kruipruimte isolatie
  
HoogNieuwbouwwoningen gebouwd volgens de EPC eis van 0,4 (die geldt vanaf 2015), of woningen die achteraf zijn geïsoleerd tot hetzelfde EPC.

 

3. De ruimte die u wilt gaan verwarmen

Voor verschillende ruimtes gelden verschillende gewenste temperaturen. Voor de woonkamer gaan we bijvoorbeeld uit van een hogere gewenste temperatuur dan voor de slaapkamer. Wordt een slaapkamer ook gebruikt als kantoor of studieruimte? Kies dan voor het benodigd vermogen voor een woonkamer of kantoor, zo zit niemand in de kou! 


Bovenstaande gegevens kunt u invullen in onze calculator  of vraag direct een offerte aan! 

 

 

Naar je account

Log in om je gegevens en bestellingen te bekijken.

Neem contact met ons op:

Bel ons:

Bereikbaar op werkdagen :
08.30 - 12.00 en 13.00 - 16.30 uur

033 303 4333

E-mail

Email ons

[email protected]

Social media

Volg ons op social media

9.3Review LogoWij scoren een 9.3 op Kiyoh

Alleen voor afhalen op afspraak:
Verwarminghandel

Neonweg 25
3812RG Amersfoort (NL)

Contactgegevens:
Bekijk op Google Maps

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »