Altijd eerlijk advies
Beoordeeld met een 9.2/10
Gratis verzending vanaf € 30
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Review Logo9.2 @ Kiyoh

  PVC of Vinyl vloeren en infrarood: De mogelijkheden en aandachtspunten

  PVC is de laatste jaren een populaire keuze geworden voor op de vloer. Maar omdat PVC een goede warmtegeleider is, kunnen deze vloeren soms behoorlijk koud aanvoelen. Gelukkig is infrarood vloerverwarming toe te passen onder PVC vloeren, zowel als hoofd en bijverwarming. Gezien de eigenschappen van PVC zijn er wel enkele zaken om rekening mee te houden, die we hieronder behandelen. Hierbij maken we een onderscheid tussen klik PVC en PVC die gelijmd wordt.

   

  Klik PVC

  Hoewel dit type PVC net als laminaat werkt met een klikverbinding, is klik PVC minder stabiel dan laminaat van hout. Het heeft een lagere stijfheid en is gevoeliger voor temperatuurwisselingen. Onze infrarood vloerverwarming wordt meestal geïnstalleerd op XPE6 ondervloeren van 6 mm dikte. Deze ondervloer is voldoende drukvast voor laminaat, maar niet voor klik PVC. Voor het installeren van klik PVC dient er dan ook een tussenlaag geplaatst te worden bovenop de infrarood vloerverwarming. Dit kan bijvoorbeeld met 6 of 9 mm multiplex of VH MGO board van 6 mm. Deze tussenlaag biedt voldoende drukvastheid voor een goede plaatsing van het klik PVC en voorkomt dat oneffenheden door de PVC vloer heen zichtbaar worden. Bovendien helpt de tussenlaag om de warmte gelijkmatig te verdelen over het klik PVC. 

  Na installatie dient de maximale vloertemperatuur op de thermostaat ingesteld te worden. Een maximum van de sensor van 30 tot 35 graden geeft meestal een vloertemperatuur van maximaal 27 graden. Maar controleer de maximale temperaturen van uw vloer op basis van de vloerverwarming en stel indien nodig de maximale vloertemperatuur bij. 

   

  Plak PVC

  Dit type PVC wordt geplakt of gelijmd op de ondergrond. Het is dunner dan klik PVC en nog gevoeliger voor ongelijkheden. Dit type PVC vergt dan ook een absoluut gladde ondervloer, welke niet kan worden gerealiseerd met losse platen multiplex of VH MGO board. Wel is het mogelijk om een volledig vlakke ondervloer te creëren met het Jumpax systeem. Hierbij worden 2 type vloeren met elkaar verlijmd om een solide en vlakke ondervloer te realiseren, waar PVC overheen kan worden geplakt of gelijmd. 

  Bij deze oplossing wordt de infrarood vloerverwarming toegepast onder de Jumpax ondervloer. Let er hierbij op dat de totale warmteweerstand niet de 0,14 overschrijdt, zodat de vloerverwarming als hoofdverwarming kan worden gebruikt. 

   

  Vinyl vloeren

  Hiervoor geldt in principe hetzelfde als voor plak PVC oplossingen: De zachte vinyl vloer heeft een rigide ondergrond nodig, wat het beste kan worden gerealiseerd met een Jumpax (of gelijkwaardige) oplossing.

  Controleer altijd met de leverancier van de PVC vloer of deze inderdaad geschikt is om toe te passen met infrarood vloerverwarming. Als dit het geval is, dan kunt u een heerlijk comfortabele vloer realiseren met het VH infrarood vloerverwarmingssysteem. Benieuwd naar de mogelijkheden om infrarood vloerverwarming toe te passen onder uw vloer? Klik dan hier voor onze infrarood vloerverwarming doe-het-zelf pakketten. Of neem contact op met onze medewerkers voor een vrijblijvende offerte.

   

   

  Naar je account

  Log in om je gegevens en bestellingen te bekijken.

  Neem contact met ons op:

  Bel ons:

  Bereikbaar op werkdagen :
  08.30 - 12.00 en 13.00 - 16.30 uur

  033 303 4333

  E-mail

  Email ons

  [email protected]

  Social media

  Volg ons op social media

  9.2Review LogoWij scoren een 9.2 op Kiyoh

  Alleen voor afhalen op afspraak:
  Verwarminghandel

  Neonweg 25
  3812RG Amersfoort (NL)

  Contactgegevens:
  Bekijk op Google Maps

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »