Altijd eerlijk advies
Beoordeeld met een 9.2/10
Gratis verzending vanaf € 30
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Review Logo9.2 @ Kiyoh

  Bereken het benodigde vermogen voor infrarood verwarming

   

  Infrarood verwarming: welk vermogen heb ik nodig?

  Verwarmen met infrarood panelen of vloerverwarming is zeer comfortabel en is voor veel mensen een ideale oplossing om een ruimte of woning te verwarmen. Maar het is dan wel belangrijk dat het juiste vermogen wordt geïnstalleerd. Bij te weinig vermogen zou het bij koud weer kunnen gebeuren dat de gewenste temperatuur achterblijft. Wordt er teveel vermogen geïnstalleerd, dan worden er veel onnodige kosten gemaakt in aanschaf en installatie. Aangezien iedere woning en ruimte anders is qua isolatie, constructie, type en gebruik, bestaat er helaas niet 1 enkele waarde per m² of m³ om mee te rekenen. 

  Om onze klanten in staat te stellen zelf het benodigde vermogen uit te rekenen, hebben we een simpele online calculator ontwikkelt waarin de belangrijkste variabelen worden meegenomen. Vul in onze calculator de gevraagde kenmerken van de woning en de ruimte in en de calculator geeft dan aan wat het benodigd vermogen voor die specifieke ruimte is. Daarmee kan dan direct het juiste infraroodpaneel of de benodigde infrarood vloerverwarming worden uitgezocht. 

  Nieuwsgierig naar het benodigde vermogen om infrarood verwarming te gebruiken als hoofdverwarming? Ga dan nu direct naar onze calculator:

   

   

  online calculator vermogen infrarood

   

  Ga naar de online calculator voor hoofdverwarming

   

   

  Infrarood verwarming gebruiken om lokaal bij te verwarmen?

   

  Infraroodpanelen

  Het is mogelijk om infrarood panelen toe te passen voor lokaal bijverwarmen, met het oog op het verhogen van het comfort. U kunt bijvoorbeeld een paneel installeren direct boven een bureau of zithoek waar het nu soms te koud is. Kies in dat geval voor een paneel dat qua afmetingen goed in de ruimte past. De infrarood stralen verhogen ter plekke het comfort en u voelt een aangename warmte als het paneel aan staat. Bij het toepassen van infrarood panelen als bijverwarming dient er wel met diverse zaken rekening te worden gehouden om het systeem goed te kunnen laten functioneren. Lees daarover hier meer. 


  Infrarood vloerverwarming

  Voor infrarood vloerverwarming is het ook mogelijk om te kiezen voor comfortverwarming. Daarbij gaat het om het verhogen van comfort en is het voldoende om folies van 80 watt/m² toe te passen. Deze kunnen naar keuze geplaatst worden in de gehele ruimte of specifiek op plekken waar een warme vloer gewenst is, bijvoorbeeld voor de bank en de veel belopen stukken. Het te leggen aan m² is bij comfort verwarming voornamelijk afhankelijk van de wensen.

  Infrarood vloerverwarming kan daarnaast ook worden ingezet voor bijverwarming, bijvoorbeeld om een relatief koud deel van de kamer bij te verwarmen. Afhankelijk van de wensen qua vermogen kan dan worden gekozen voor 80, 130 of 160 watt/m² in het juiste oppervlak. Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar om te assisteren in het bepalen van de juiste opzet van de infrarood vloerverwarming.

   

  Neem ook eens een kijkje bij onze FAQ voor uitgebreide informatie over alle toepassingen, of neem contact op met ons voor een vrijblijvende offerte

   

   

   

  Naar je account

  Log in om je gegevens en bestellingen te bekijken.

  Neem contact met ons op:

  Bel ons:

  Bereikbaar op werkdagen :
  08.30 - 12.00 en 13.00 - 16.30 uur

  033 303 4333

  E-mail

  Email ons

  [email protected]

  Social media

  Volg ons op social media

  9.2Review LogoWij scoren een 9.2 op Kiyoh

  Alleen voor afhalen op afspraak:
  Verwarminghandel

  Neonweg 25
  3812RG Amersfoort (NL)

  Contactgegevens:
  Bekijk op Google Maps

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »