Altijd eerlijk advies
Beoordeeld met een 9.3/10
Gratis verzending vanaf € 30
0
0
Review Logo9.3 @ Kiyoh

Hoe sluit ik meerdere infrarood matten aan?

Voor zover mogelijk dient de infrarood vloerverwarming zo volledig mogelijk over de vloer te worden verdeeld. Heeft u daardoor iets meer vermogen dan volgens de berekeningen noodzakelijk, dan is dat geen probleem. Wanneer de ruimte op temperatuur is, zal de installatie via de thermostaat uitschakelen. Maar installeert u te weinig vermogen of niet over het gehele oppervlak, dan wordt de ruimte mogelijk niet goed warm of ontstaan er koude plekken in de vloer wat het comfort verminderd. Om de gehele vloer te kunnen leggen, dient u meerdere infrarood folies tegelijk aan te sluiten op 1 thermostaat.

 

De infrarood folies zijn 50 of 100 cm breed en worden op maat geleverd tussen 100 en 1000 cm lengte. Iedere folie is voorzien van 2 aansluitdraden en is geschikt voor 230 volt. Indien u meerdere vloerverwarmingsmatten legt, dient u de aansluitdraden te bundelen naar 1 plek en de matten parallel aan te sluiten. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld hevelklemmen gebruiken (meegeleverd in het aansluitpakket dat u kunt bestellen). Van iedere mat steekt u de aansluitdraden in een andere hevelklem. Heeft u alle matten aangesloten, dan kunt u vanaf de hevelklem met 1 nieuwe draad naar de thermostaat. De thermostaat stuurt dan alle matten tegelijk aan. Het is noodzakelijk om de matten parallel te schakelen en niet in serie, omdat deze anders minder vermogen afgeven dan gewenst. Ter illustratie van een parallel schakeling treft u onderstaand voorbeeld van 4 parallel geschakelde matten aan:

 

 

Parallel schakelen van infrarood vloerverwarming folieHevelklemmen voor parallel schakeling infrarood vloerverwarming

De soepele installatiedraad in het doe-het-zelf pakket is geschikt voor een belasting tot een maximum van 3600 watt. We adviseren echter om maximaal 2000 watt per enkele draad aan vermogen aan te sluiten. Wanneer u gebruik maakt van de optie om de folies met een dubbele draad aan te sluiten, zal het totale vermogen van de folies door 1 draad lopen. Indien dit totale vermogen meer dan 2000 watt bedraagt, adviseren we u om de aansluiting van de folies in 2-en te delen. U heeft dan 2 aparte stroomkringen met ieder een blauwe en bruine aansluitdraad. U kunt de gestripte koperen uiteindes van de 2 draden van dezelfde kleur vervolgens in elkaar draaien en gezamenlijk aansluiten op de juiste poort van de thermostaat.

 

 

Naar je account

Log in om je gegevens en bestellingen te bekijken.

Neem contact met ons op:

Bel ons:

Bereikbaar op werkdagen :
08.30 - 12.00 en 13.00 - 16.30 uur

033 303 4333

E-mail

Email ons

[email protected]

Social media

Volg ons op social media

9.3Review LogoWij scoren een 9.3 op Kiyoh

Alleen voor afhalen op afspraak:
Verwarminghandel

Neonweg 25
3812RG Amersfoort (NL)

Contactgegevens:
Bekijk op Google Maps

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking