Altijd eerlijk advies
Beoordeeld met een 9.3/10
Gratis verzending vanaf € 30
0
0
Review Logo9.3 @ Kiyoh

Op welke plekken kan infrarood vloerverwarmingsfolie worden toegepast?

 

Geschikte materialen voor de installatie van infrarood vloerverwarming

Infrarood folie kan worden geïnstalleerd onder alle zwevende vloeren, zoals laminaat, parket, PVC en vinyl. Zorg ervoor dat u altijd controleert of de door u gekozen vloer geschikt is voor gebruik met vloerverwarming. Daarnaast geldt generiek het volgende:

Laminaat: de folie kan worden toegepast onder de meeste typen laminaat.

Parket: Onder zwevend parket is de toepassing van de folie mogelijk, waarbij de dikte van het parket van belang is. Bij diktes van meer dan 1 cm zal de capaciteit van de infraroodfolie verwarming achteruit gaan omdat het hout als een isolator werkt. Het is dan nog steeds mogelijk om de vloerverwarming in te zetten als hoofdverwarming, maar er moet rekening worden gehouden met iets langere opwarmtijden. Gebruik bij parket met een dikte van meer dan 18 mm wordt afgeraden, omdat de warmte dan niet meer goed door de vloer heen komt.

Indien er lamelparket (multiplex met een echt houten toplaag) wordt toegepast zal het effect op de capaciteit lager zijn, doordat multiplex een betere warmtegeleiding heeft.

PVC en Vinyl: Omdat PVC en Vinyl een 100% vlakke ondergrond vragen, kunt u de infrarood folie niet direct onder de vloer installeren. De aansluitingen en draden van de folie zouden dan drukpunten kunnen veroorzaken die zichtbaar zijn in de vloer. Bij toepassing van elektrische vloerverwarming onder pvc of vinyl adviseren wij dan ook om de folie te installeren met een tussenlaag. Dit garandeert een vlakke ondervloer, bevordert een gelijkmatige warmteverdeling en een goede werking van de infrarood vloerverwarming. De juiste tussenlaag is afhankelijk van het gekozen type vloer (Rigid, Click,  plak of Vinyl). Een uitgebreide toelichting met advies voor de tussenlaag kunt u hier vinden op de website. 

 

Waar dient u rekening mee te houden bij infrarood vloerverwarming?

Infrarood verwarming kan alleen worden toegepast op plekken waar geen thermische blokkade kan optreden. De infrarood folie verwarmt de vloer en deze moet zijn warmte goed kunnen afgeven aan de omgeving. Anders bestaat het risico dat de folie of vloer te warm worden, wat tot schade aan de folie of vloer kan leiden. Een thermische blokkade is bijvoorbeeld een vloerkleed of meubilair dat rust op de vloer.

Een aantal voorbeeld situaties van thermische blokkades:

Vloerkleed: Het is niet mogelijk om een vloerkleed te plaatsen op plekken waar infrarood folie is toegepast. Deze zou de vloer te veel isoleren, waardoor de warmte niet meer weg kan. Het alternatief hiervoor is een elektrisch vloerkleed.

Meubels: Wanneer meubels op pootjes enkele centimeter van de vloer staan, kan de warmte voldoende weg. Heeft u echter meubels die met de bodem tot op de grond staan, zoals een bank of kast, dan kunt u daaronder geen infrarood folie toepassen.

Natte ruimtes: Het is niet mogelijk om infrarood folie te leggen in ruimtes waar het zeer vochtig wordt, zoals in een sauna of in de badkamer. Voor infrarood verwarming in de badkamer kunt u gebruik maken van elektrische vloerverwarming met een kabel en voor sauna doeleinden kunt u kijken naar de mogelijkheden van infrarood panelen met een juiste IP classificatie (deze geeft de mate van vochtbescherming aan). Bekijk hier de uitleg over IP classificatie.

 

 

Naar je account

Log in om je gegevens en bestellingen te bekijken.

Neem contact met ons op:

Bel ons:

Bereikbaar op werkdagen :
08.30 - 12.00 en 13.00 - 16.30 uur

033 303 4333

E-mail

Email ons

[email protected]

Social media

Volg ons op social media

9.3Review LogoWij scoren een 9.3 op Kiyoh

Alleen voor afhalen op afspraak:
Verwarminghandel

Neonweg 25
3812RG Amersfoort (NL)

Contactgegevens:
Bekijk op Google Maps

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking