Altijd eerlijk advies
Beoordeeld met een 9.3/10
Gratis verzending vanaf € 30
0
0
Review Logo9.3 @ Kiyoh

Specificaties van elektrische boilers

 

Jaarlijks verbruik van elektriciteit in kWh/jaar of AEC (Annual Electricity Consumption; jaarlijks stroomverbruik) gespecificeerd in kWh/jaar (waardes van het energie label)

Dit is het verbruik van de elektriciteit op jaarbasis, gemeten onder laboratorium­omstandigheden. De parameter is vergelijkbaar voor alle elektrische boilers die verkocht worden op het grondgebied van de Europese Unie, en is handig bij het berekenen van het geschatte verschil in uw jaarlijkse uitgaven voor elektriciteit voor verschillende merken elektrische boilers. Het jaarlijkse elektriciteitsverbruik (AEC) kan alleen worden vergeleken tussen apparaten van merken met identieke afvoerprofielen (M, L, XL, enz.).

 

Door de fabrikant vooringestelde temperatuur voor de zuinige/operationele comfort modus - Tuit doos (Tout of box) (waardes uit de bijsluiter)

Bij sommige modellen elektrische boilers levert de meest energiezuinige stand voldoende warm water op wanneer de temperatuur is ingesteld op een niveau dat lager is dan de maximaal toelaatbare temperatuur. Zo'n modus kan bereikt worden bij een temperatuur van 65 °C of zelfs 60 °C. Bij deze temperatuur wordt de hoogste energie-efficiëntieklasse bereikt die wordt aangeduid als Tuit doos (Tout of box).

Aangezien het mogelijk is dat twee even grote elektrische boilers van verschillende merken aanzienlijk verschillende hoeveelheden (gemengd) warm water voor huishoudelijk gebruik leveren, verlangt de Europese regelgevende instantie van fabrikanten een parameter die is gemeten onder dezelfde laboratoriumomstandigheden en volgens een strikt voorgeschreven methodologie. V4O wordt gemeten in liters (L) en geeft de hoeveelheid (gemengd) warm water aan met een temperatuur van 40 °C die uit een uitgeschakelde elektrische boiler kan worden afgetapt nadat het water in het apparaat is verwarmd tot de aangegeven T uit de doos (T out of box). Voor boilers met een volumecapaciteit van maximaal 36 liter is deze waarde niet gespecificeerd.

V40 is een vergelijkingswaarde, indien aangegeven, met één en dezelfde Tuit de doos (Tout of box).

 

Wat beïnvloedt de hoeveelheid warm water in een elektrische boiler?

Het netto volume van de watertank is - zonder twijfel - van groot belang voor de hoeveelheid WWH (warm water voor het huishouden), maar in de praktijk is het niet de enige factor die van belang is.

Afgezien van de volumecapaciteit van het apparaat hangt de hoeveelheid warm water sterk af van hoe snel het inkomende koude water tijdens het gebruik met het hete water vermengt wat zich reeds in de boiler bevindt. Dit proces kan optimaal worden beheerd door een ingebouwde klep die zorgt voor het PISTON-effect. Deze laat het koude water door zonder het snel te mengen met het hete water. De elektrische boilers zijn uitgerust met het innovatieve PISTON-effect en zorgen voor meer warm water en comfort.

Een andere belangrijke factor die de hoeveelheid warm water beïnvloedt is de temperatuur waarbij de boiler werkt. Boilers zorgen voor de grootste hoeveelheid WWH (warm water voor het huishouden) wanneer hun thermostaten op de maximale temperatuur zijn ingesteld.

 

 

Naar je account

Log in om je gegevens en bestellingen te bekijken.

Neem contact met ons op:

Bel ons:

Bereikbaar op werkdagen :
08.30 - 12.00 en 13.00 - 16.30 uur

033 303 4333

E-mail

Email ons

[email protected]

Social media

Volg ons op social media

9.3Review LogoWij scoren een 9.3 op Kiyoh

Alleen voor afhalen op afspraak:
Verwarminghandel

Neonweg 25
3812RG Amersfoort (NL)

Contactgegevens:
Bekijk op Google Maps

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking