Altijd eerlijk advies
Beoordeeld met een 9.3/10
Gratis verzending vanaf € 30
0
0
Review Logo9.3 @ Kiyoh

Hoeveel vermogen is er benodigd bij toepassing van infrarood vloerverwarming?

Bij het toepassen van infrarood vloerverwarming kunt u kiezen voor comfortverwarming of hoofdverwarming. De infrarood vloerverwarmingsfolie wordt geleverd in de varianten 80, 130 en 160 watt/m² en de juiste keuze is afhankelijk van uw wensen.

Met de informatie hieronder kunt u zelf per ruimte berekenen wat het benodigde vermogen is. U kunt hiervoor ook gebruik maken van onze online calculator. Deze rekent het vermogen voor u uit per ruimte, met de mogelijkheid om de resultaten per e-mail toegezonden te krijgen. 

 

online calculator vermogen infrarood

 

Ga naar de online calculator

 

 

Infrarood vloerverwarming als bijverwarming

In het geval van comfortverwarming gaat het om het verhogen van comfort en is het voldoende om folies van 80 watt/m² toe te passen. Deze kunnen naar keuze geplaatst worden in de gehele ruimte of specifiek op plekken waar een warme vloer gewenst is, bijvoorbeeld voor de bank en de veel belopen stukken. Het te leggen aantal m² is bij comfort verwarming voornamelijk afhankelijk van de wensen.

Infrarood vloerverwarming kan daarnaast ook worden ingezet voor bijverwarming, bijvoorbeeld om een relatief koud deel van de kamer bij te verwarmen. Afhankelijk van de wensen qua vermogen kan dan worden gekozen voor 80, 130 of 160 watt/m² in het juiste oppervlak. Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar om te assisteren in het bepalen van de juiste opzet van de infrarood vloerverwarming.

 

Infrarood vloerverwarming als hoofdverwarming

Wanneer u infrarood vloerverwarming als hoofdverwarming wilt gebruiken, dan heeft u een bepaald minimum vermogen nodig. Dit vermogen wordt uitgedrukt in een benodigd wattage per m³ om de ruimte te kunnen verwarmen en voor de berekening hiervan zijn drie factoren van belang:

 

1. Het type woning

Voor type woningen maken we een onderscheid tussen:

  • Appartement of Rijtjeshuis
  • Hoek, Vrijstaand of 2-onder-1-kap woning

 

2. De staat van de isolatie

Naast het type woning is het van belang wat de staat van isolatie van uw woning is. Hoe beter de isolatie, hoe minder vermogen er nodig is om de woning te kunnen verwarmen met infrarood. Voor de mate van isolatie zijn er vier categorieën gedefinieerd:

Isolatie graadDefinitie/omschrijving
  
LaagVoornamelijk oudere woningen niet voorzien van een spouw of met enkel glas.
  
Standaard Woningen voorzien van spouwmuren en dubbel glas.
  
MediumNieuwbouwwoningen gebouwd na 2000 of woningen die achteraf zijn geïsoleerd. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas of kruipruimte isolatie
  
HoogNieuwbouwwoningen gebouwd volgens de EPC eis van 0,4 (die geldt vanaf 2015), of woningen die achteraf zijn geïsoleerd tot hetzelfde EPC.

 

3. De ruimte die u wilt gaan verwarmen

Voor verschillende ruimtes gelden verschillende gewenste temperaturen. Voor de woonkamer gaan we bijvoorbeeld uit van een hogere gewenste temperatuur dan voor de slaapkamer. Wordt een slaapkamer ook gebruikt als kantoor of studieruimte? Kies dan voor het benodigd vermogen voor een woonkamer of kantoor, zo zit niemand in de kou! 

Bovenstaande gegevens kunt u invullen in onze calculator  of vraag direct een offerte aan! 

 

Enkele belangrijke zaken bij het berekenen van vermogen

1) Omwille van het comfort raden wij aan om waar mogelijk enige overcapaciteit te installeren en zoveel mogelijk oppervlak te verwarmen. Dit voorkomt koude zones in de vloer en verhoogt de snelheid van opwarmen, wat het comfort ten goede komt.

2) Voor vrijstaande huizen en/of met een slechte staat van isolatie kan het moeilijk zijn om met enkel infrarood vloerverwarming te voorzien in de volledige warmte behoefte. Het benodigde wattage in m³ is in die gevallen niet te realiseren met alleen vloerverwarming. Eventueel kunt u dit extra vermogen ook realiseren door het ophangen van 1 of meerdere infrarood panelen.

3) Bij grotere benodigde vermogens dient er rekening te worden gehouden met de maximale vermogen die kunnen worden aangesloten in de meterkast. Op een groep kan maximaal 3600 watt worden aangesloten en de meterkast heeft een maximale totale aansluitwaarde, meestal 1 x 25, 3 x 25 of 3 x 35 Ampère. Lees meer over het aansluiten van de infrarood vloerverwarming bij Installatie & Aansluiten

Naar je account

Log in om je gegevens en bestellingen te bekijken.

Neem contact met ons op:

Bel ons:

Bereikbaar op werkdagen :
08.30 - 12.00 en 13.00 - 16.30 uur

033 303 4333

E-mail

Email ons

[email protected]

Social media

Volg ons op social media

9.3Review LogoWij scoren een 9.3 op Kiyoh

Alleen voor afhalen op afspraak:
Verwarminghandel

Neonweg 25
3812RG Amersfoort (NL)

Contactgegevens:
Bekijk op Google Maps

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking