Altijd eerlijk advies
Beoordeeld met een 9.3/10
Gratis verzending vanaf € 30
0
0
Review Logo9.3 @ Kiyoh

Verwarm de woonkamer met infrarood!

Het is waarschijnlijk de meest gebruikte kamer in het huis: de woonkamer. De juiste verwarming draagt bij aan een verhoging van het comfort en het beperken van de kosten. Omdat ieder huis en ieders wensen anders zijn, heeft Verwarminghandel een uitgebreid assortiment aan elektrische infrarood verwarmingsoplossingen, zodat er altijd een passende oplossing te creëren is. Wij geloven dat met onze producten de verwarming van de woonkamer effectief en duurzaam kan worden geregeld, door uit te gaan van het gehele systeem van verwarming, isolatie en regeling. Door te kiezen voor elektrisch kan afscheid worden genomen van de gasaansluiting en zetten we stappen naar een duurzamere toekomst. En omdat dit kan worden gecombineerd met hoger comfort en lagere kosten, zijn er eigenlijk alleen maar voordelen bij het kiezen voor elektrische (infrarood) oplossingen om de verwarming in de woonkamer te regelen. 

Voordelen elektrische infrarood verwarming in de woonkamer

  • Comfortabele warmte met weinig stofverplaatsing
  • Beschikbaar als vloerverwarming of infraroodpanelen aan de wand of plafond
  • Gemakkelijk (zelf) aan te sluiten
  • Geen buizen/water zoals bij de CV
  • Onderhoudsvrij
  • Accuraat te regelen per ruimte of zone middels aparte thermostaten
  • Lage investering
  • Ideaal te combineren met eigen zonnepanelen
  • Duurzame oplossing in combinatie met groene stroom

          


Hoofdverwarming of bijverwarming

Infrarood verwarming kan op 2 manieren worden ingezet in de woonkamer. Het is mogelijk om de gehele verwarming van de woonkamer elektrisch uit te voeren, maar er kan ook worden gekozen om een specifieke plek, zoals de zithoek of eettafel, extra te verwarmen. Bijverwarming wordt meestal gerealiseerd met infraroodpanelen, omdat deze goed in staat zijn om een specifieke plek te verwarmen. Klik op deze link om meer te lezen over het toepassen van infraroodpanelen als bijverwarming. Er zijn echter ook diverse oplossingen die heel lokaal werken, zoals een warme voeten mat of een tapijtverwarming bij de zithoek. Deze producten zijn via deze link te vinden. 

Wanneer er gekozen wordt voor hoofdverwarming, dan is het van belang om het juiste benodigde vermogen voor de ruimte te berekenen. Dit is afhankelijk van o.a. het type woning, type ruimte en de isolatiewaarden. Verwarminghandel heeft hiervoor een calculator ontwikkeld die de juiste waarde per ruimte berekend voor zowel vloerverwarming als infraroodpanelen. Nieuwsgierig wat er voor uw ruimte benodigd is? Klik dan hier om direct naar onze calculator te gaan. 

Welke technieken zijn beschikbaar

In de basis kan de woonkamer middels infraroodpanelen of door elektrische/infraroood vloerverwarming worden verwarmd. Hieronder geven we een korte toelichting op de mogelijkheden:

Infrarood panelen 
Een infraroodpaneel is een vlakke plaat die kan worden gemonteerd aan de wand of het plafond. In deze panelen wordt elektriciteit omgezet in infraroodstraling, waarmee de ruimte kan worden verwarmd. Doordat de panelen enkel elektriciteit nodig hebben om te functioneren, zijn ze snel en gemakkelijk te installeren. De panelen zijn beschikbaar in vele varianten, van glad tot korrelstructuur en van wit of zwart glas tot spiegels in de badkamer. In onze FAQ hebben wij uitgebreide informatie opgenomen over de werking en toepassing van infraroodpanelen, klik hiervoor op deze link. 

Direct kijken bij alle beschikbare infraroodpanelen? Klik dan hier.

Vloerverwarming 
Vloerverwarming is ideaal om toe te passen in de woonkamer dankzij het grote oppervlak. Doordat deze verwarming op een lage temperatuur werkt is de temperatuur zeer gelijkmatig in de hele ruimte en natuurlijk behoren koude voeten tot het verleden. Voor zwevende vloeren (zoals laminaat of pvc) kan worden gekozen voor infrarood vloerverwarming. Dit is een folie systeem dat als opbouw wordt gerealiseerd en waarvoor dus niet hoeft te worden gefreesd in de vloer. Benieuwd naar de mogelijkheden hiervan? Klik dan op deze link voor een uitgebreide toelichting in onze FAQ of neem meteen een kijkje bij onze voordelige complete pakketten met infrarood vloerverwarming

Wanneer in de woonkamer tegels, beton of plavuizen worden toegepast, is het elektrische kabel systeem de juiste keuze. Deze wordt verwerkt in de ondervloer of tegellijm en geeft zijn warmte af aan de omliggende materialen. Met onze Innovaheat oplossingen bieden we voor elke situatie de juiste kabel, of het nu gaat om een kabel die is voorgespannen op een mat of een losse kabel die vrij kan worden geplaatst. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die we bieden met onze Innovaheat producten? Klik dan hier voor een overzicht van alle producten. Of neem een kijkje bij onze FAQ over elektrische (kabel) vloerverwarming. 

Naar je account

Log in om je gegevens en bestellingen te bekijken.

Neem contact met ons op:

Bel ons:

Bereikbaar op werkdagen :
08.30 - 12.00 en 13.00 - 16.30 uur

033 303 4333

E-mail

Email ons

[email protected]

Social media

Volg ons op social media

9.3Review LogoWij scoren een 9.3 op Kiyoh

Alleen voor afhalen op afspraak:
Verwarminghandel

Neonweg 25
3812RG Amersfoort (NL)

Contactgegevens:
Bekijk op Google Maps

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »