Altijd eerlijk advies
Beoordeeld met een 9.3/10
Gratis verzending vanaf € 30
0
0
Review Logo9.3 @ Kiyoh

Verwarm de badkamer met infrarood

Infrarood verwarming toepassen in de badkamer

Als er een plek is in huis waar warmte belangrijk is, dan is het in de badkamer. Zeker in de winter kan deze kil aanvoelen, vooral als de centrale verwarming de ruimte nog niet op temperatuur heeft gebracht. Infrarood verwarming werkt op elektriciteit en kan hierdoor onafhankelijk van de rest van het huis geregeld worden. Met een thermostaat in de badkamer is het mogelijk om de temperatuur tijdens de gebruiksperiode op een goede manier in te stellen. Zo is de badkamer aangenaam wanneer het nodig is en verbruikt de verwarming niet onnodig veel energie, zodat er op de kosten kan worden bespaard. Kies voor vloerverwarming voor aangename warme voeten of geniet van de weldadige infraroodstraling van de infraroodpanelen. Of combineer beide systemen, ook dat behoort tot de mogelijkheden en kan zelfs gewoon op 1 thermostaat worden aangesloten. Of maak gebruik van een infrarood spiegel om zowel de spiegel als de verwarming in 1 x te regelen. 

Door te kiezen voor elektrisch kan afscheid worden genomen van de gasaansluiting en zetten we stappen naar een duurzamere toekomst. En omdat dit kan worden gecombineerd met hoger comfort en lagere kosten, zijn er eigenlijk alleen maar voordelen bij het kiezen voor elektrische (infrarood) oplossingen om de verwarming in de badkamer en de rest van de woning te regelen. 

Voordelen elektrische infrarood verwarming in de badkamer

  • Comfortabele warmte met weinig stofverplaatsing
  • Beschikbaar als vloerverwarming of infraroodpanelen aan de wand of plafond
  • Alleen verwarmen als de badkamer wordt gebruikt, dus kosten besparend
  • Gemakkelijk (zelf) aan te sluiten
  • Geen buizen/water zoals bij de CV
  • Onderhoudsvrij
  • Accuraat te regelen per ruimte of zone middels aparte thermostaten
  • Lage investering
  • Duurzame oplossing in combinatie met groene stroom

          


Hoofdverwarming of bijverwarming

Infrarood verwarming kan op 2 manieren worden ingezet in de badkamer. Het is mogelijk om de gehele verwarming van de badkamer elektrisch uit te voeren, maar er kan ook worden gekozen om een specifieke plek, zoals het aankleedgedeelte of vlak voor de douche, extra te verwarmen. Bijverwarming wordt meestal gerealiseerd met infraroodpanelen, omdat deze goed in staat zijn om een specifieke plek te verwarmen. Klik op deze link om meer te lezen over het toepassen van infraroodpanelen als bijverwarming. 

Wanneer er gekozen wordt voor hoofdverwarming, dan is het van belang om het juiste benodigde vermogen voor de ruimte te berekenen. Dit is afhankelijk van o.a. het type woning, type ruimte en de isolatiewaarden. Verwarminghandel heeft hiervoor een calculator ontwikkeld die de juiste waarde per ruimte berekend voor zowel vloerverwarming als infraroodpanelen. Nieuwsgierig wat er voor uw ruimte benodigd is? Klik dan hier om direct naar onze calculator te gaan. 

Welke technieken zijn beschikbaar

In de basis kan de badkamer middels infraroodpanelen of door elektrische vloerverwarming worden verwarmd. Hieronder geven we een korte toelichting op de mogelijkheden:

Infrarood panelen 
Een infraroodpaneel is een vlakke plaat die kan worden gemonteerd aan de wand of het plafond. In deze panelen wordt elektriciteit omgezet in infraroodstraling, waarmee de ruimte kan worden verwarmd. Doordat de panelen enkel elektriciteit nodig hebben om te functioneren, zijn ze snel en gemakkelijk te installeren. Vrijwel alle infraroodpanelen hebben een IP Waarde waarmee deze zijn toegestaan voor gebruik in natte ruimtes. De panelen zijn beschikbaar in vele varianten, van glad tot korrelstructuur en van wit of zwart glas tot spiegels in de badkamer. In onze FAQ hebben wij uitgebreide informatie opgenomen over de werking en toepassing van infraroodpanelen, klik hiervoor op deze link. 

Direct kijken bij alle beschikbare infraroodpanelen? Klik dan hier.

Vloerverwarming 
Vloerverwarming is ideaal om toe te passen in de badkamer, aangezien hier vrijwel altijd tegels zijn toegepast. De verwarmingskabel kan in dat geval gemakkelijk in de tegellijm worden verwerkt, waardoor deze een zeer korte reactietijd heeft. Doordat deze verwarming op een lage temperatuur werkt is de temperatuur zeer gelijkmatig in de hele ruimte en natuurlijk behoren koude voeten tot het verleden. Door isolatie toe te passen voordat de vloerverwarming wordt geïnstalleerd kan warmte verlies naar onderen worden voorkomen, wat de werking van het systeem ten goede komt. 

Wanneer in de badkamer tegels, beton of plavuizen worden toegepast, is het elektrische kabel systeem de juiste keuze. Deze wordt verwerkt in de ondervloer of tegellijm en geeft zijn warmte af aan de omliggende materialen. Met onze Innovaheat oplossingen bieden we voor elke situatie de juiste kabel, of het nu gaat om een kabel die is voorgespannen op een mat of een losse kabel die vrij kan worden geplaatst. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die we bieden met onze Innovaheat producten? Klik dan hier voor een overzicht van alle producten. Of neem een kijkje bij onze FAQ over elektrische (kabel) vloerverwarming. 

Naar je account

Log in om je gegevens en bestellingen te bekijken.

Neem contact met ons op:

Bel ons:

Bereikbaar op werkdagen :
08.30 - 12.00 en 13.00 - 16.30 uur

033 303 4333

E-mail

Email ons

[email protected]

Social media

Volg ons op social media

9.3Review LogoWij scoren een 9.3 op Kiyoh

Alleen voor afhalen op afspraak:
Verwarminghandel

Neonweg 25
3812RG Amersfoort (NL)

Contactgegevens:
Bekijk op Google Maps

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »