Altijd eerlijk advies
Beoordeeld met een 9.3/10
Gratis verzending vanaf € 30
0
0
Review Logo9.3 @ Kiyoh

Verwarm de slaapkamer met infrarood verwarming

Infrarood verwarming toepassen in de slaapkamer

Hoewel de verwarming van de slaapkamer in veel huizen maar weinig wordt gebruikt, is het toch belangrijk om deze voor de echt koude dagen beschikbaar te hebben in de slaapkamers. Infrarood verwarming kan hiervoor de perfecte oplossingen bieden, door toepassing van infrarood vloerverwarming voor nooit meer koude voeten of met stijlvolle infraroodpanelen aan de wand of het plafond. Ook wanneer kinderen voor hun schoolwerk meer op hun kamer zitten is infrarood de ideale oplossing. Doordat de verwarming in hun slaapkamer gedimensioneerd is op slaapkamer temperatuur (18 graden), is het vaak te koud om aan een bureau te zitten voor schoolwerk. Door de verwarming in de ruimte zelf te regelen, is de slaapkamer niet meer afhankelijk van de ruimtethermostaat in de woonkamer. Voor het aansluiten is enkel elektriciteit benodigd, waardoor de installatie een fluitje van een cent is. De regeling van de verwarming wordt gedaan met een thermostaat in de slaapkamer, dus er zal alleen worden verwarmt wanneer noodzakelijk. Zo kan comfort worden gecombineerd met een flinke kostenbesparing.

De juiste verwarming draagt bij aan een verhoging van het comfort en het beperken van de kosten. Omdat ieder huis en ieders wensen anders zijn, heeft Verwarminghandel een uitgebreid assortiment aan elektrische infrarood verwarmingsoplossingen, zodat er altijd een passende oplossing te creëren is. Wij geloven dat met onze producten de verwarming van alle ruimtes effectief en duurzaam kan worden geregeld, door uit te gaan van het gehele systeem van verwarming, isolatie en regeling. Door te kiezen voor elektrisch kan afscheid worden genomen van de gasaansluiting en zetten we stappen naar een duurzamere toekomst. En omdat dit kan worden gecombineerd met hoger comfort en lagere kosten, zijn er eigenlijk alleen maar voordelen bij het kiezen voor elektrische (infrarood) oplossingen om de verwarming in de slaapkamers en de rest van de woning te regelen. 

Voordelen elektrische infrarood verwarming in de woonkamer

  • Comfortabele warmte met weinig stofverplaatsing
  • Beschikbaar als vloerverwarming of infraroodpanelen aan de wand of plafond
  • Gemakkelijk (zelf) aan te sluiten
  • Geen buizen/water zoals bij de CV
  • Onderhoudsvrij
  • Accuraat te regelen per ruimte of zone middels aparte thermostaten
  • Lage investering
  • Duurzame oplossing in combinatie met groene stroom

          


Hoofdverwarming of bijverwarming

Infrarood verwarming kan op 2 manieren worden ingezet in de slaapkamer. Het is mogelijk om de gehele verwarming van de slaapkamer elektrisch uit te voeren, maar er kan ook worden gekozen om een specifieke plek, zoals een bureau of zitplek, extra te verwarmen. Bijverwarming wordt meestal gerealiseerd met infraroodpanelen, omdat deze goed in staat zijn om een specifieke plek te verwarmen. Klik op deze link om meer te lezen over het toepassen van infraroodpanelen als bijverwarming. 

Wanneer er gekozen wordt voor hoofdverwarming, dan is het van belang om het juiste benodigde vermogen voor de ruimte te berekenen. Dit is afhankelijk van o.a. het type woning, type ruimte en de isolatiewaarden. Verwarminghandel heeft hiervoor een calculator ontwikkeld die de juiste waarde per ruimte berekend voor zowel vloerverwarming als infraroodpanelen. Nieuwsgierig wat er voor uw ruimte benodigd is? Klik dan hier om direct naar onze calculator te gaan. 

Welke technieken zijn beschikbaar

In de basis kan de slaapkamer middels infraroodpanelen of door elektrische/infrarood vloerverwarming worden verwarmd. Hieronder geven we een korte toelichting op de mogelijkheden:

Infrarood panelen 
Een infraroodpaneel is een vlakke plaat die kan worden gemonteerd aan de wand of het plafond. In deze panelen wordt elektriciteit omgezet in infraroodstraling, waarmee de ruimte kan worden verwarmd. Doordat de panelen enkel elektriciteit nodig hebben om te functioneren, zijn ze snel en gemakkelijk te installeren. De panelen zijn beschikbaar in vele varianten, van glad tot korrelstructuur en van wit of zwart glas tot spiegels in de badkamer. In onze FAQ hebben wij uitgebreide informatie opgenomen over de werking en toepassing van infraroodpanelen, klik hiervoor op deze link. 

Direct kijken bij alle beschikbare infraroodpanelen? Klik dan hier.

Vloerverwarming 
Vloerverwarming is ideaal om toe te passen in de slaapkamer. Doordat deze verwarming op een lage temperatuur werkt is de temperatuur zeer gelijkmatig in de hele ruimte en natuurlijk behoren koude voeten tot het verleden. Voor zwevende vloeren (zoals laminaat of pvc) kan worden gekozen voor infrarood vloerverwarming. Dit is een folie systeem dat als opbouw wordt gerealiseerd en waarvoor dus niet hoeft te worden gefreesd in de vloer. Benieuwd naar de mogelijkheden hiervan? Klik dan op deze link voor een uitgebreide toelichting in onze FAQ of neem meteen een kijkje bij onze voordelige complete pakketten met infrarood vloerverwarming

Zelfs wanneer in de slaapkamer tapijt is toegepast is het mogelijk om te kiezen voor elektrische vloerverwarming. In dat geval wordt gebruik gemaakt van de AF-mat, een aluminium folie met daarin een verwarmingskabel verwerkt. Hierdoor wordt de infraroodwarmte snel en gelijkmatig verdeeld over het gehele oppervlak. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die we bieden met onze Innovaheat AF-Mat producten? Klik dan hier voor een overzicht van alle producten.

Naar je account

Log in om je gegevens en bestellingen te bekijken.

Neem contact met ons op:

Bel ons:

Bereikbaar op werkdagen :
08.30 - 12.00 en 13.00 - 16.30 uur

033 303 4333

E-mail

Email ons

[email protected]

Social media

Volg ons op social media

9.3Review LogoWij scoren een 9.3 op Kiyoh

Alleen voor afhalen op afspraak:
Verwarminghandel

Neonweg 25
3812RG Amersfoort (NL)

Contactgegevens:
Bekijk op Google Maps

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »